Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Η επίθεση στο Alter και η «επαναστάτες»

Πριν μια βδομάδα η πρωτοεμφανιζόμενη «επαναστική οργάνωση» «Σέχτα επαναστατών» έκανε τυφλό χτύπημα κατά του Τηλεπτικού σταθμού Alter.
Είχε κάνει πάλι τέτοιο χτύπημα και κατά αστυνομικών στα Εξαρχία που τραυματίστηκε ο 20χρονος Μουντζούρης.
Το Σάββατο έστειλαν στην εφημερίδα «Τα Νέα» προκήρυξη στην οποία κάνουν επίθεση στους δημοσιογράφους. Και μάλιστα στα δελτία ειδήσεων.
Έχουν δίκιο. Πλέον τα δελτία ειδήσεων με εξαίρεση αυτά του Σκάι, της ΝΕΤ και (λιγότερο) του ΑΝΤΕΝΑ δεν είναι παράθεση ειδήσεων αλλά μονόλογοι κάποιον παντογνωστών. Όχι φωτεινών όμως. Μάλιστα έχουν γίνει εκπρόσωποι των συμφερόντων. Ξέρουμε ότι την γραμμή του ΠΑΣΟΚ θα την κρατήσει ο μεν της ΝΔ ο δε.
Αν θέλω να διαβάσω την άποψή τους γιατί να τους δω στην τηλεόραση; Εκεί θέλω να μάθω τα γεγονότα. Αν θελήσω να μάθω την άποψή σου θα αγοράσω την εφημερίδα σας. Το άσχημο είναι ότι ο «ιός» μεταδόθηκε και στην «Αθλητική Κυριακή»
Όμως δεν γίνεται έτσι. Να χτυπούν «τυφλά» τους δημοσιογράφους, να τους φοβίζουν. Δεν φταίνε όλοι κύριοι «αγωνιστές». Δεν είναι αυτή αντιμετώπιση.
Μάλιστα μ’ αυτά και μ’ αυτά παίζεται το παιχνίδι τους. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό που σχολιάστηκε πιο πολύ, είναι ότι η είδηση της επίθεσης στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό δεν μεταδόθηκε από άλλο μέσον. Κι αν την στέλνατε την προκήρυξή σας σε μικρότερης κυκλοφορίας εφημερίδα ίσως να μη τη μάθανε και κανείς.
Με ένα happening διαμαρτυρίας θα το μετέδιδαν όλα τα κανάλια θεωρώντας ότι δεν αναφέρονται σ’ αυτούς
Γιατί στα τόσα που έχει πει ο παπαρολόγος κι εκδότης της εφημερίδας «το Καρφί» Νίκος Κακαουνάκης είπε και μια σοφή κουβέντα, θέλοντας να δείξει την ηθική των συναδέλφων του: «Ο καλύτερος από μας έχει σκοτώσει την μάνα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου