Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Όποιος έχει λύσει ας προτείνει να αναλάβει ή ...;

Εδώ και πολλές μέρες οι εφημερίδες γράφουν για εθνικές εκλογές. Μάλιστα ο βουλευτής κ. ‘Αδωνις Γεωργιάδης είπε κάπου «καλά αυτό ήταν ερώτηση σ’ ενα πάνελ που συμμετείχα το βράδυ των εκλογών. Βλέπεται είχε αρχίσει ήδη η «αποενημέρωση» που κάνουν τα λεγόμενα δελτία ειδήσεων.
Εκλογές όμως γιατί; Είχαμε πριν ενάμιση χρόνο. Και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την Ελλάδα και την ΝΔ που κυβερνούσε λόγω της «βιβλικής καταστροφής» στην Ηλεία και στην Εύβοια.
Και μάλιστα αν μεταπολιτευτικά στην Ελλάδα πάντα η κυβέρνηση που εκλέχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά πάντα εξαντλεί την τετραετία και συνέχεια χάνει τις εκλογές.
Αλλά είναι και το άλλο. Εδώ η Ελλάδα βρίσκεται, όπως λένε οι Κασσάνδρες λίγο πριν την χρεοκοπία, οι εκλογές μα λείπουν; Δεν έχει μυαλό κανείς τους; (γιατί εκλογές σημαίνει τεράστια έξοδα. Κι όταν ακούς τον Πρωθυπουργό να μιλά για «συναίνεση» εσύ δεν πρέπει να τη δώσεις (τουλάχιστον στα λόγια); Δεν είναι όλοι στην ίδια πλευρά; Με τα πολλά σκάνδαλα που μαθαίνουμε τελευταία, και που αγγίζουν και τις προηγούμενες κυβερνήσεις όπως το σκάνδαλο Siemens, μου έρχεται στο μυαλό μια χαρακτηριστική σκηνή από την ταινία «ο εξυπνάκιας», με τον υπέροχο Νικήτα Πλατή να βιάζεται και να αναφανεί «ΘΑ ΦΑΜΕ;» «ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΝΑ ΦΑΜΕ»
Αν έχουν λύσεις στην επερχόμενη, όπως λένε κρίση κι επειδή αγαπάνε, όπως λένε την Ελλάδα, να πούνε τις λύσεις και να θέσουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία του πρωθυπουργού να λύσουν το πρόβλημα. Αν πχ την Λύση την έχει ο Σύριζα, το ΠΑΣΟΚ η ο ΛΑΟΣ που ευαγγελίζονται την Ευρωπαϊσμό και την Φιλελευθεροποίηση να αναλάβει το υπόγειο οικονομικών στέλεχος τους, για να κερδίσουν ή να χάσουν απ τη λύση.
Δεν το κάνουν αυτό.
Κάτι που σημαίνει ότι η κρίση είναι μόνο «στο μιλητό» ή οι πολιτικοί μας είναι σαν τους επιχειρηματίες μας που πλουτίζουν ενώ οι επιχειρήσεις τους χρεωκοπούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου