Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Μόνο η "Αυριανή" και ο Μακης

Έγραψα την Τρίτη για την περίπτωση της «Αυριανής» και το πρωτοσέλιδό της εκείνης της μέρας. Στη συνέχεια έμαθα ότι ήταν ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, που δεν αφορούσε μόνο την Φάγε., αλλά και άλλες εταιρίες. Η μόνοι που το δημοσιεύσαν πρωτοσέλιδα είναι η Αυριανή αλλά και η «ηλεκτρονική εφημερίδα» zougla.gr του Μακή Τριανταφυλλόπουλου, όπως ο ίδιος το site του.
Το ωραίο είναι ότι στο συγκεκριμένο site, κάνει πολύ καλη δουλειά για την ακρίβεια κάνοντας πρατήριο τιμών.
Για όλους τους άλλους δεν συνέβη τίποτε. Όσο για την τηλεόραση, το άκουσα στην «Πρώτη γραμμή» της ΝΕΤ και σήμερα το πρωί στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε ότι δεν ειπώθηκε τίποτε από άλλο τηλεοπτικό σταθμό.
Δεν πα να κάνει λοιπόν ότι θέλει η κυβέρνηση, η κάθε κυβέρνηση. Αν δεν γραφτούν στον τύπο και ειπωθούν από την τηλεόραση είναι σαν να μην έγινε.
Να ένα ακόμη, που πρέπει να γίνει. Με κάποιον τρόπο, κοβώντας τους παροχή χρημάτων μια που Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, να υποχρεωθούν να μεταδίδουν τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.
Θα μου πείτε έχουμε ελευθερία ο καθένας γράφει και λέει ότι θέλει. Εδώ όμως φτάσαμε στο άλλο άκρο. Μας διοικούν, όχι η κυβέρνηση που καλώς ή κακώς ψηφίζουμε αλλά οι άνθρωποι που έχουν τα χρήματα. Σου λέει ο άλλος γιατί να καταφερθώ κατά της Φαγε ή της κόκα κόλα και να μου κόψει τη διαφήμιση; Και αυτά είναι μόνο τα νόμιμα που δίνουν. Υπάρχουν «χορηγίες», δωράκια κι ένα σωρό τρόπο να δωροδοκήσεις τον δημοσιογράφο και τον κάθε πολίτη με χαλαρές ηθικές αντιστάσεις.
Που φτάσαμε σήμερα το 2009. Ο «Ταρζάν» και η «Αυριανή» να είναι οι μόνοι που κάνουν τη δουλεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου