Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Eurovision 2009: Επειδή δεν μάθαμε απο τη νίκη του 2005, ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (ΜΕΤΑΞΑ)

Την Τετάρτη έγινε η επιλογή του τραγουδιού για την φετινή Eurovision.. Είχε δοθεί ανάθεση στον Σάκη Ρουβά και στον συνθέτη Δημήτρη Κοντόπουλο. Κι είχε να επιλέξει ο κόσμος με televoting (δεν θυμάμαι το κόστος της ψήφου, αλλά νομίζω πως επρεπε να πληρώσεις πάνω από 1 ευρω για να ψηφίσεις) μεταξύ τριων τραγουδιών. Ενος που είχε γράψει η Αλεξάνδρα Ζάκκα και δυο άλλων αυστραλών (νομίζω).

Τώρα την παρουσίαση δεν την είδα μια που εκείνη την ώρα έβλεπα ποδόσφαιρο, την συντριβή (κλαψ!) του Ολυμπιακού από την Σεν τε τιεν, αλλά απ’ ότι άκουσα δίκαια νίκησε το τραγούδι αυτό. Οχι της Ελληνίδας. (Βίντεο πάνω)
Άκουσα κι έψαξα μετά στο ίντερνετ για τις υπέροχες συμμετοχές της Κύπρου και της Τουρκίας τις οποίες φιλοξενήσαμε. Της Κύπρου με την 16χρονη Χριστίνα Μεταξά με το τραγούδι Firefly-πυγολαμπίδα (Βίντεο μέση)και της Τουρκίας με τη Hadise με το λικνιστικό Τουμ Τεκ Τεκ (Βίντεο κάτω).
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι απο τη νίκη μας το 2005 με το my number one που είπε η Ελενα Παπαρίζου σε μουσική του Χρήστου Δάντη και σε στίχους της Νατάλιας Γερμανού είναι πως δεν μάθαμε τίποτε,


Το 2004 είχαμε μια υπέροχη (για τα δεδομένα της Eurovision ερμηνεύτρια) που με την τσαχπινιά της, και την ενδυμασία της ξεσήκωσε τη σκηνή στο Κίεβο. Το ίδιο έκανε στο Βελιγράδι και πέρυσι η Καλομοίρα. Όσο καλός και να ναι ο Sakis δεν θα μπορέσει να εντυπωσιάσει όσο μια γυναίκα τραγουδίστρια. Αν έγραφα για τσαχπινιά ενός τραγουδιστή, πιο πολύ θα αηδίαζε πάρα θα δημιουργούσε καλά συναισθήματα. Μα θα μα πείτε ο Sakis κάνει υπέροχες εμφανίσεις. Ναι συμφωνώ αλλά η Ruslana το 2005 τον έκανε «μια χαψιά» αφήνοντας τον 3ο.
Πηγε ο Sakis και πήγε πολύ καλά. Δεν έχουμε υπέροχες λαϊκες και pop τραγουδίστριες να στείλουμε;
Η Χριστίνα Κολέτσα, η Χρύσπα, η Νάνσυ Αλεξιάδη, η πατριώτισσά μου Αποστολία Ζωή και τόσες ακόμη αν είχαν ενα καλό κομμάτι θα έκαναν υπέροχη παρουσία και θα πρόσφεραν ένα σωρό πράγματα στην προβολή της Ελλάδας
Προσωπικά αν και πιστεύω θα πάει πολύ ψηλα η Hadise στηρίζω το Κυπριακό τραγούδι της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου