Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Και που είστε ακόμη...

Αυξάνονται λέει συνέχεια στην Ελλάδα η τιμές της Βενζίνης ενώ η τιμή του πετρελαίου πέφτει. Και μειώθηκε λέει η κατανάλωση (άκουσα την περασμένη βδομάδα ένα τεράστιο νούμερο).Διαμαρτύρεται ο κόσμος στους πρατηριούχους. Δεν φταίμε εμείς λένε αυτοί. Τα διαλυστήρια λένε. Τώρα μιλούν για κερδοσκοπία.
Τι σημαίνει κερδοσκοπία; Σημαίνει ότι κερδίζεις παραπάνω απ’ όσα δικαιούσαι. Και; Τι έγινε; Αφού 2 είναι τα διυλιστήρια που τροφοδοτούν με καύσιμα ολόκληρη την Ελλάδα. Εύκολα μπορούν να συνεννοηθούν και ανεβάζουν την τιμή στα ύψη.
Μα αφού αυτή δεν είναι η ιδεολογία του ιμπεριαλισμού; Της ελεύθερης αγοράς και του τεράστιου κέρδους;
Γι’ αυτό δεν δημιουργήθηκε λένε η κρίση που μα ταλαιπωρεί; Και πια είναι η αντίφαση του κόσμου στην Ελλάδα; Στο να μη καταναλώνουν κι όταν μπορούν (να ξοδεύουν ασύστολα)
Κατά 30% λένε μειωτικέ η κατανάλωση των καυσίμων. Και είναι ακόμη η αρχή νομίζω.
Ήδη στα χωριά μας μαζεύονται παρεούλες δύο και τριών ατόμων για την κοντινή πόλη για την αγορά. «Θα πας στην πόλη ε; Έρχομαι κι εγώ αύριο θα πάω για την τάδε δουλειά. Έλα μαζί μου αν θες». Κι αυτό είναι μόνο η αρχή. Σύντομα το βλέπω μα εξαπλώνεται και στην πόλη. Θα ανακαλύψουμε ότι το περπάτημα κάνει καλό. Θα ανακαλύψουμε και τα μέσα μαζική μεταφοράς. Θα γίνουμε ευρωπαίοι δηλαδή. Και με τη καλή και την κακή έννοια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου