Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Ούτε η εξουσία, αλλά ούτε αυτοί που την πολεμούν;

Έγραφα πριν ένα ακριβώς μήνα, με την ευκαιρία της επίθεσης και τον τραυματισμό στον αστυνομικό Ματζούνη, για προβοκάτσια. Δυστυχώς ή είναι τόσο μεγάλο το μέγεθος της «προβοκάτσιας» ή είναι τόσο βλάκες οι ανεξουσίαστες που δεν καταλαβαίνουν πόσο συμπαθής κάνουν τους Αστυνομικούς στην κοινή γνώμη.
Δείτε την «προκήρυξη» της «Σέχτα Επαναστατών» για την επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλου. Και μάλιστα την άφησαν στον τάφο του Αλέξη Γρηγορόπουλου στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου.
Να βγουν και να πουν καμμιά καλή κουβέντα για τους αστυνομικούς και ο Συνασπισμός, που τους πήραν όλους αυτούς υπό την προστασία τους και η «Ελευθεροτυπία» που έχει αυτοαναγορευτεί σαν ιδεολογικό έντυπο αυτών των ανθρώπων. Οι ανεξουσίαστες μπορεί να έχουν δίκιο σε πολλά απ’ αυτά που σκέφτονται και λένε αλλά το χάνουν με τις πράξεις τους.
Και γι’ αυτό τους λέω βλάκες πιο πάνω. Γιατί φένεται κάτι τόσο απλό που ο καθένας θα μπορούσε να καταλάβει δεν το βλέπουν. Για την κατάντια μας δηλαδή φταίνε οι επιχειρηματίες κι όχι το κράτος που δεν τους ελέγχει; Για την καταστολή (σ’ ολες τις κοινωνικές δραστηριότητες) φταίνε οι Αστυνομικοί; Κι όχι οι κρατούντες, οι νόμοι που παραβιάζονται και (σπανίως) ως ένα σημείο αυτοί που δέχονται την Αστυνομική βία;
Ας κάνουν άλλες κινήσεις, Χάπενιγκ στα νεοελληνικά, να καταδείξουν τη γνώμη τους. Οπως καλή ιδέα ήταν οι «ρομπέν των Σουπερ Μάρκετ» που βέβαια με την συχνότητα που γινόταν, έχασαν κι αυτοί, την επαναστατικότητα της πράξης και ο κόσμος πλέον τους ενέταξε στου απλούς κλέφτες.
Λίγη εξυπνάδα λοιπόν χρειάζεται σε κάθε κίνηση. Και καλά να μην υπάρχει στους κυβερνώντες και σ’ αυτούς που εκπροσωπούν την όποια εξουσία λόγω βολέματος. Αλλά να μην υπάρχει και σ’ αυτούς που την πολεμούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου