Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Αξιολογότατη η παρουσία της Φώφης Γεννήματα καθώς και το κομματικό ακροατήριο

Την περασμένη Παρασκευή (6-2) βρέθηκε στην πόλη μας η Φώφη Γεννήματα (Η φωτογραφία από την εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας). Γιόρταζε λέει Ευαγγελία Λιακούλη τους 21 μήνες από τη δημιουργία του συνδυασμού της για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, (τον Μάη του 2006 λέει άκου όμως 21 μήνες) «Συμφωνία Ευθύνης»
Πήγα κι εγώ για να την ακούσω για να μπορέσω να διαμορφώσω άποψη για την νέα πολιτικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αν στις επόμενες εκλογές γίνει πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου σίγουρα θα αναλάβει υπουργικό χαρτοφυλάκιο.
Η εκδήλωση άρχισε με καθυστέρηση μισής σχεδόν ώρας, λόγω βροχής είπαν αν και δεν κατάλαβα που επηρέασε στο να ‘ναι μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξή της σχεδόν άδεια η αίθουσα και κατάμεστη λίγο πριν αρχίσει να μιλά.
Πολύ ωραία η ομιλία της. Ανέφερε όλα τα σκάνδαλα της πενταετίας της ΝΔ. Δεν είπε όμως τίποτε για τα λάθη των προηγούμενων χρόνων, του ΠΑΣΟΚ.
Είπε για την ακρίβεια στην αγορά για τα φτηνά αγροτικά προϊόντα. Εκεί που καταχειροκροτήθηκε είναι όταν ανέφερε δύο φορές (τη δεύτερη ομολογώ ότι ξεκίνησα εγώ να χειροκροτώ) τον πατέρα της Γιώργο Γεννήματα και τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Παγωμένα παρακολουθούσε ο κόσμος, κι αυτό μ’ άρεσε, ήταν όταν είπε για το όραμα του κόμματος για πιο πολλές εξουσίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και για εκλεγμένους Περιφερειάρχες.

Μπορούμε λέει να ξαναφτιάξουμε την οικονομία της χώρας μας και «Μπορούμε γιατί το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν, όταν το 1993 ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Γιώργος Γεννηματάς στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, παραλαμβάνοντας σχεδόν άδεια τα ταμεία, δούλεψαν, συνεννοήθηκαν με τους κοινωνικούς εταίρους και έθεσαν τις βάσεις για το πρόγραμμα σύγκλισης που οδήγησε αργότερα τη χώρα στην ΟΝΕ».
Ωπ σκέφτηκα το 1993 δεν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ (Τον Μητσοτάκη έριξε ο κ. Σαμαράς το Φθινόπωρο το 1994). Αλλά την ιστορία αυτή την είχα κάπου ξανακούσει. Μετά θυμήθηκα. Ο Γεννηματάς με το κ. Σουφλιά (ο νυν συντοπίτης μας ΥΠΕΧΩΔΕ ήταν υφυπουργός Οικονομίας με υπουργό τον Γεννήματα επί οικουμενικής) λίγο πριν το Πάσχα του ’90, δεν θυμάμαι πια γενναία απόφαση πήραν, όταν είχε η χώρα μόνο 11.000.000 δραχμές για το δώρο του Πάσχα. Φυσικά η διαστρέβλωση ηθελημένη, και καλά έκανε, μια που είχε άκρωςκομματικό ακροατήριο και ακόμη πιο καλά μιλα που ο κ. Σουφλιάς είναι Λαρισαίος από άλλο κόμμα
Αυτό που μ’ άρεσε είναι ότι στο τέλος είπε. «Τώρα το ΠΑΣΟΚ με τα οράματα του Ανδρέα Παπανδρέου χειροκρότημα ο κόσμος του Γιώργου Γεννήματα πιο πολύ χειροκρότημα της Μελίνας Μερκούρη στο μέγιστο το χειροκρότημα του Κώστα Σημίτη ψιλοπάγωσε προς στιγμή και χαμήλωσε η ένταση τουτου Γιώργου Παπανδρέου, προσπάθησε να συνέλθει απ’ το σοκ ο κόσμος και ξαναδινόμαστε θα ξαναγίνουμε γρήγορα κυβέρνηση οπότε ομαλοποιήθηκε η κατάσταση.
Και μια απορία τον Σημίτη γιατί τον ανέφερε είναι ή όχι διαγραμμένος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου