Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Ο λόγος τυχών αποτυχίας των μποϊκοτάζ

Παρακολουθώντας το πρωί τηλεόραση, σε κάποιο ζάπινγκ, είδα διαφήμιση ενός επιδόρπιου γιαουρτιού. Η εκπομπή που παρακολουθούσα κυρίως εκείνη τη στιγμή ήταν το πρωινό ενημερωτικό της ΝΕΤ «πρώτη γραμμή», με καλεσμένο τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Βλάχο που μιλούσε για την Ακρίβεια. Κάποια στιγμή σε μια σύνδεση μίλησε η γγ του Κέπκα κ. Ευαγγελία Κεκελέκη.
Επηρεασμένος από την συζήτηση, αναφέραν και την περίπτωση της ΦΑΓΕ, θέλησα να δω ποιας εταιρείας είναι το συγκεκριμένο γιαούρτι. Την είδα με ενδιαφέρον προσέχοντας τα πάντα για να δω ποια εταιρεία το βγάζει. Προς απογοήτευσή μου δεν το είδα. Γυρίζοντας μετά στη ΝΕΤ έπεσα στην κ. Κεκελέκη να ευχαριστεί τον σταθμό που προβάλει τα μποϋκοτάζ σε αντίθεση με άλλος τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν το κάνουν γιατί έχουν οικονομικά συμφέροντα.
Μπήκαν λοιπόν ψύλλοι στ’ αυτιά μου εχει πλάκα το Silouet 1% που μόλις ΄λίγο πριν είδα στη διαφήμιση να ναι της ΦΑΓΕ; Δεν θυμόμουν καλά το όνομα του γιαουρτιού, αλλά θυμώνουν την ατάκα μεγάλα λαχταριστά ζουμερά κομμάτια φρούτων πάνω στην οποία ήταν βασισμένη η διατίμηση. Τελικά είχα δίκιο. Της ΦΑΓΕ ηταν. Και κατάλαβα πόσο δίκιο είχε η κ. Κεκελέκη.
Όχι μόνο δεν προβάλουν τα μποϊκοτάζ των καταναλωτικών οργανώσεων, όχι μόνο εν μέσω κάποιου μποϊκοτάζ προβάλουν διαφημίσεις των εταιρειών αυτών, αλλά προβάλουν και τα προϊόντα αποκρίπτοντας τις εταιρείες που τα παράγουν.
Είμαστε λοιπόν περικυκλωμένοι. Γιατί και να πουν για όποιο μποϊκοτάζ μπορεί να μη μάθουμε γι’ αυτό. Γιατί ανάλογα μπορούν να συμπεριφέρονται και τα έντυπα και το κάνουν σίγουρα.
Ψάξιμο χρειάζεται και στην ενημέρωση μια που δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να ψάχνουν το internet, τον χρόνο και την παιδεία να παρακολουθούν και να διαβάζουν περισσότερα από ένα τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά σας στην προσπάθειά μας, για μπουκοτάζ κατά της ΦΑΓΕ. Το μπουκοτάζ συνεχίζεται.
    ΚΕ.Π.ΚΑ. Περισσότερες πληροφορίες
    Ν. Τσεμπερλίδης Πρόεδρος
    Ε. Κεκελέκη Γεν. Γραμματέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή