Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Αλλά η κρίση ΕΡΧΕΤΑΙ

Άκουσα πάλι χθες τη γνωστή ιστοριούλα – παραμύθι του «ψεύτη βοσκού».
Του βοσκού δηλαδή που φώναζε λύκοι στα πρόβατα αλλά ήταν ψέματα. Μετά από 3-4 ψεύτικες αναγγελίες όταν πράγματι μπήκαν λύκοι δεν τον πίστεψε κανεις.
Σκέφτηκα μια παραλλαγή του μύθου.
Δεν φωνάζει ο βοσκός «μπήκαν λύκο» αλλά «έρχεται αγέλη λύκων, θέλω λεφτά να ξαναφτιάξω το κοπάδι μου».
Οι φτωχοί συγχωριανοί του (παρόλο που τους κατάκλεβε πουλώντας τους πανάκριβα τυροκομικά) και η ακόμη πιο φτωχή κοινότητά του από το υστέρημα τους τον ενίσχυσαν. Για τον ίδιο λόγο τις κανά δυο γυναίκες που βοηθούσαν στην τυροκομική δεν τις ξαναπήρε.
Η αγέλη συνεχώς ερχόταν (την έβλεπε λέει από μακριά εκεί που έβοσκε τα πρόβατα).
Πέρασε μια βδομάδα και δεν ήρθαν οι λύκοι (για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν μπορούσε να το γλιτώσει το κοπάδι του). Ένας μήνας τίποτε δυο τρεις ακόμη να έρθουν αυτοί οι λύκοι.
Χάσαν την υπομονή τους οι άνθρωποι και η κοινότητα που βοηθήσαν και (δικαστικά και με πλιάτσικο) του πήραν το κοπάδι.
Αυτό μου θυμίζει η συγκυρία. Έρχεται κρίση μας λένε, να 28 δις στις τράπεζες. Όλο κάνουμε περικοπές. Οι φουκαράδες οι έμποροι, οι άνθρωποι που έχουν να κάνουν με οικοδομές, της διασκέδασης, της ψυχαγωγίας και του τουρισμού. Πληρώνουν το «μάζεμα» το δικό μας. Φυσικά μειώθηκαν και οι παραγγελίες στους βιομηχάνους αφού πλέον ο κόσμος δεν αγοράζει τόσο,
Αλλά η κρίση έρχεται. ΕΡΧΕΤΑΙ.
Η πρώτη κίνηση κατά των τραπεζιτών έγινε από μέσα. Ο κ. Βγενόπουλος πρότεινε σε συνέντευξή του στο «Πρώτο θέμα» της περασμένης Κυριακής του τραπεζίτες να τους στείλει το κράτος στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου