Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Που πήγαν το 1.000.000 μάρκα του κ. Τσουκάτου; Αποχρώσες – ενδείξεις

Παραμονές Πάσχα, περασμένη Παρασκευή, το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στην Βουλή αίτημα για εξεταστική επιτροπή για την Siemens.
Το αίτημα αυτό σωστό ή λάθος είχε τις υπογραφές όλων των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας. Όλων πλην ενός. Του Σημίτη.
Του ανθρώπου που έβαλε στην κυβέρνησή του τον κ. Θεόδωρο Τσουκάτο. Τον μοναδικό, ως τώρα, άνθρωπο που παραδέχθηκε πως χρηματίστηκε από την Siemens. Μάλιστα υποστήριξε πέρυσι τέλος Ιουνίου πως τα χρήματα «κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ για τις προεκλογικές ανάγκες του ‘99» τμηματικά όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Είναι βλέπετε μεγάλο το ποσόν. Μιλάμε για ένα εκατομμύριο μάρκα. Εκείνη την εποχή, όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ λέγαν απλά «πως θα βγουν όλα στο φως» και «μακάρι να είναι όλοι αθώοι».
Μάλιστα ως όφειλε το κόμμα και πολύ σωστά,τον έπαυσε απ’ όλες τις κομματικές θέσεις ως να αποδειχθεί η αθωότητα του μια που υπάρχουν όχι μόνο αποχρώσες – ενδείξεις, αλλά αποδεδειγμένα και ομολογημένα το ποσό αυτό κατατέθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 1999 με επιταγή της Siemens από την Deutsche Bank, του Μονάχου σε λογαριασμό επιχειρηματία στην τράπεζα Abn Amro Bank στο Ρότερνταμ.
Τώρα ένα σχεδόν χρόνο μετά – και πριν ξεκαθαρίσει το σκάνδαλο Παυλίδη για τις άγονες γραμμές – προεκλογικά, σίγουρα για τις Ευρωεκλογές και ίσως και για εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ θέλει να ξεκινήσει κι άλλη υπόθεση στη Βουλή.
Ώστε η ΝΔ να πάει σε εκλογές υπόδικη – Να επαναληφθεί ως φάρσα το ’89 με τους κατηγορούμενους κατήγορους και μέρος των κατηγόρων κατηγορούμενους.
Μάλιστα την περασμένη Κυριακή η «Καθημερινή», που δεν είναι και η πιο φιλοΠΑΣΟΚ εφημερίδα δημοσίευσε γκάλοπ με το ΠΑΣΟΚ να ναι μπροστά 7,5 μονάδες.
Και ο Σημίτης δεν υπέγραψε το αίτημα, ήταν λέει στο χωριό του το Κορακοχώρι.
Αν δεν είναι αυτό απόχρωση – ένδειξη ποιο είναι;
Ηλίου φαεινότερο σε ποια τσέπη πήγαν το 1.000.000 μάρκα. Ηλίου φαεινότερο αφού στελέχη του ΠΑΣΟΚ πέσαν από τα σύννεφα, κυριολεκτικά εδώ, μ’ αυτό που είπε ο κ. Τσουκάτος «...δεν έκανα κάτι για ίδιον όφελος παρά μόνο για το κόμμα μου».
Συμπλήρωσε όμως τότε «Αλλά νιώθω πραγματικά και πολύ πικραμένος γιατί η παράταξη που υπηρέτησα πιστά για 30 χρόνια με εγκατέλειψε και με άφησε μόνο μου».
Αλήθεια ο κ. Παπανδρέου γιατί τον προσεγγίζει πάλι, τον Σημίτη; Δεν καταλαβαίνει ότι αν τον ξαναβάλει στη γωνία οι 7,5 αυτές μονάδες θα έρθουν και σε εκλογές; Αν τον επανεργοποιήσει η ΝΔ (ειδικά στις ευρωεκλογές που είναι χαλαρή η ψήφος) θα είναι και πάλι πρώτο κόμμα. Κι αν δεν έχουμε μαζί εθνικές εκλογές άντε να τα βγάλη πέρα με «τα ορφανά του Σημίτη» όπως έκανε το 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου