Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Την κρίση πρέπει να την πληρώσουν οι δημιουργοί τους

Σήμερα απεργεί η Ελλάδα. Είναι νέο φρούτο αυτό.
Να υπάρχουν απεργίες με καθολική συμμετοχή.
Άλλο ένα κατόρθωμα του Σημίτη. Την πρώτη απεργία που θυμάμαι με τόση μεγάλη συμμετοχή είναι η του 2002 για το ασφαλιστικό. Από τότε πολλές φορές έγιναν τέτοιες απεργίες.
Βέβαια δε θα μάθουμε αν είχε επιτυχία. Σήμερα τουλάχιστον από τα ηλεκτρονικά μέσα και αύριο όπως είναι λογικό από τις εφημερίδες.
Είναι βλέπεις ότι απεργούν και οι εργαζόμενοι στον Τύπο σήμερα.
Δεν λέω δημοσιογράφοι γιατί εκτός από φαφλατάδες τους θεωρώ πολύ δειλούς. Κάποτε όταν δούλευα στην εφημερίδα η μόνη φορές που μας θεωρούσαν τους τεχνικούς συναδέλφους, ήταν όταν έκαναν απεργία και μας λέγαν φυσικά δεν θα βγάλετε εφημερίδα.
Καλά δεν το σκέφτηκε να μην απεργούν και την μέρα αυτή να καλύπτουν μόνο απεργιακά θέματα (και να μη πληρώνονται αυτή τη μέρα, μια που θα είναι αυτή η συμμετοχή τους στην απεργία) ή να απεργούν μια μέρα αργότερα για να καλύπτουν την απεργία
Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε αύριο και μεθαύριο (ηλεκτρονικά κι έντυπα) τα αποτελέσματα της απεργίας, της μοναδικής που θυμάμαι εγώ, που έχει την πλήρη συμπαράσταση του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.
Είναι ίσως η μοναδική φορά που άκουσα τα λόγια του τίτλου, που τον είχα δει τίτλο (τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο) τίτλο στον «Ριζοσπάστη» ως αποφασισμένο: Την κρίση θα την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργισαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου