Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Χαιρετισμός στον μεγάλο αγροτοσυνδικαλιστή


Συμπληρώνετε αύριο μια βδομάδα από τον θάνατο του Γιαννη Πατάκη.
Ενός αγροτοσυνδικαλιστή που ήταν πρωτοπόρος στους αγώνες των αγροτών τα τελευταία χρόνια.. Προσωπικά λόγω εντοπιότητας, το χωριό που μεγάλωσα είναι 20 -25 χιλιόμετρα απο την Νίκαια, το χωριό του που τον τίμησε και τον εξέλεξε σε σειρά εκλογικών μαχών πρόεδρο του.
Και πρώτο δήμαρχο όταν πλέον έγινε δημος. Ας ανήκε και σε κόμμα που δεν ήταν ανοιχτό στον πολύ κόσμο (πρόσφατα άκουσα την κ. Παπαρήγα να λέει εδώ είμαστε, μας ξέρει ο κόσμος όποιος θέλει ας έρθει εμείς δε θα κουνήσουμε «ρούπι» απ τη γραμμή μας)
Τον γνώρισα και από τον πατέρα μου που συμμετείχε στου αγροτικούς αγώνες από άλλο κόμμα (ΠΑΣΟΚ), αλλά συμφωνούσαν πολλές φορές.
Η Ελλάδα τον γνώρισε την δεκαετία του ’90 στου τότε αγροτικούς αγώνες που χώριζαν την χώρα στα δύο. Τον γνώρισε μπροστάρη μαζί με τον Συντροφό του από την Καρδίτσα Βαγγέλη Μπούτα και του ΝεοΔημοκράτες Θανάση Κοκκινούλη και Γιάννη Νασίκα. Καθώς και (λόγω του ότι ήταν άνθρωπος κι έδινε για περιπτωσεις ανάγκης σημειώματα να περνά κόσμος από τα «μπλόκα») ο μακαρίτης τότε υπουργός εργασίας Βαγγέλης Γιαννόπουλος ονόμασε την αποκλεισμένη Θεσσαλία Πατακιστάν
Ήταν ο άνθρωπος που όταν έβγαινε στα παράθυρα εξηγούσε ακριβώς το πρόβλημα κι έκανε προτάσεις συμβατές πάντα με την ιδεολογία του αλλά έκανε προτάσεις.
Τον τίμησε, όχι μόνο το χωριό του αλλά και ο νομός Λάρισας που τον εξέλεξε βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Βουλευτή που ίσως να είναι ο τελευταίο χρονικά, μαζί με τον Βαγγέλη Μπούτα, που δήλωσε αγρότης
Τον τίμησε και το κόμμα του (ΚΚΕ) που τον εξέλεξε ευρωβουλευτή και τον έστειλε στο Στρασβούργο.
Και στα δύο κοινοβούλια έδωσε μάχες υπέρ των αγροτών. Όπως θεωρούσε αυτός φυσικά το συμφέρων τους. Και προσωπικά διαφωνούσα με πολλές απ’ αυτές.
Τον θυμήθηκαν και στις δυο γιορτές του για την εξέγερση του Κιλελέρ (ναι δυστυχώς είναι η γιορτή ακόμη κομματικοποιημένη).
Και φυσικά τον αποχαιρέτησε την Κυριακή των Βαϊων σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος που πλημμύρισε την Νίκαια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου