Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

«Χαλάει» την πιάτσα...

«Τώρα που έκανε αυτή την κίνηση η πολιτεία, να υποχρεώνει να βάζουμε την χώρα προέλευσης του γάλακτος είναι χρέος μας να μειώσουμε την τιμή του» δήλωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος και μείωσε την τιμή του στο 1 ευρώ.
Πάλι ακριβά σε σχέση με το 25 - 30 λεπτά που αγοράζει από του δύστυχους γαλακτοπαραγωγούς. Όμως είναι το πιο φτηνό, αφού μέχρι την δήλωση του αυτή ήταν όνειρο το 1 ευρώ,
Αλλά ο κ. Βγενόπουλος φαίνεται να πάει κόντρα στο ρεύμα. Άκου χρέος μας.Μιλάει δηλαδή για μια ξεχασμένη ένοια την ηθική.
Που ακουστικέ κ. Βγενόπουλε ηθική; Που την βλέπεται γύρω μας;
Στην πολιτική; Στην επιχειριματικότητα; Στον αθλητισμό; Ακόμη ακόμη και στις παρέες μας, στις συναναστροφές μας.
Δυστυχώς και ατυχώς όσοι είναι ηθικοί θεωρούνται γραφικοί. Αποτυχημένοι. Για να πετύχεις πρέπει να πατήσεις «επί πτωμάτων».
Ο κανόνας είναι η δημιουργία καρτέλ. Ο κανόνας είναι να πουλάνε πανάκριβα την βενζίνη τα βενζινάδικα της Εθνικής οδού, μια που είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος.
Όπως ο κανόνας ήταν να πουλάνε πανάκριβα το παστεριωμένο γάλα. Όπως και το ψωμί ή τα μακαρόνια επειδή, παροδικά είχε εκτοξευτεί πρόπερσι η τιμή του σταριού στην Ελλάδα.
Και φυσικά οι Συνεταιρισμοί που θα μπορούσαν να κρατήσουν τις τιμές στους καταναλωτές και να τις αυξήσουν στους παραγωγούς καταργήθηκαν. Δεν ταιριάζουν βλέπεται με τις ιδέες που έχει η συμμορία της Ευρώπης. Και χρειάζεται κάποιος κ Βγενόπουλος να χαλάει την πιάτσα.
Αλλά αρχίζω και φοβάμαι για την τύχη του. Θυμητικά βλέπεις τον Κοσκωτά που τον βάλαν φυλακή και γιατί φοβήθικα;
Κατά την γνώμη μου τιμωρήθηκε όχι γιατί αγόρασε την Τράπεζα Κρήτης με τα λεφτά της. Ούτε γιατί «λάδωσε» όπως είπε ο «Εθνικός μας γκαντέμης» και οι Κυρκοφλωράκιδες τον Ανδρέα Παπανδέου με 35.000.000 (103.000 ευρώ).
Αλλά έδινε λεφτά και σε κόσμο. Πχ είχε την εφημερίδα «24 ώρες» πόσο παίρνεις κ. επιτυχιμένε δημοσιογράφε; 3000 Ευρώ τον μήνα (να μιλάμε για σημερινά λεφτα) έλα σε μένα με 30,000 Ευρώ τον μήνα. Οπότε χαλούσε κι αυτός την πιάτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου