Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Ως που μαθαίνουμε και γιατί...

Για τους καταχρηστικούς όρους των τραπεζών ο λόγος κατά την σημερινή συζήτηση το πρωί στο «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 (Με την ευκαιρία χρόνια πολλά Γιώργο Παπαδάκη).
Ακούστηκε τηλεθεάτρια που κατήγγειλε πως να πάρει βεβαίωση ότι ΞΟΦΛΗΣΕ το στεγαστικό δάνειο τη ζητήσαν 15 Ευρώ και της είπε ο υπάλληλος σε διαμαρτυρία της «άλλοι ζητούν 50».
Όταν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κεδίκογλου (παραβρισκόταν η κ. Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ και κ. Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ), της είπε να αναφέρει το όνομα της τράπεζες την σταμάτησε ο κ. Παπαδάκης λέγοντας ότι «αν γίνει, θα κόψει η συγκεκριμένη τράπεζα τις διαφημίσεις στον σταθμό».
Είναι αυτός ο τρόπος που πιέζουν οι τράπεζες. Αυτή η δημοκρατία μας. Η τηλεοπτική δημοκρατία μας.
Πριν από μερικά χρόνια οι σεναριογράφοι της σειράς «οι Δυο ξένοι» Δημήτρης Αποστόλου και Αλέξανδρος Ρήγας έβαλαν στο στόμα του Τόλη (Αλέξανδρος Ρήγας ως ηθοποιός πλέον) να λέει στον Κωνσταντίνο Μάρκαρα (Νίκος Σεργιανόπουλος) «Είσαι τυχερός που βρίσκεσαι στην χώρα που μια είδηση κρατάει όσο θέλουν τα δελτία των 8:30». Και μ’ αυτά τα κριτήρια βγαίνουν ή αποκρύπτονται οι ειδήσεις (Ποιος πληρώνει τι κέρδος ή χάσιμο έχουμε αν το βγάλουμε)
Κι αν βγει κάτι παραπάνω, αυτολογοκρίνονται οι οικοδεσπότες (όπως πολύ σωστά κάνουν, μια που πρέπει να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του εργοδότη τους που του δίνει το παντεσπάνι τους) και δεν βγαίνουν τα ονόματα.
Κι εγώ που δεν θα γράψω ούτε θα φωτογραφίσω τις τρεις τράπεζες που δεν έχω καλή γνώμη γιατί φοβάμαι πως αν μου γίνει καμιά αγωγή δεν θα μάθει κανείς τον λόγο.
Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Παπαδάκηδες που βγάζουν, ίσα που τα αγγίζουν, μάλλον τέτοια προβλήματα. Κι ευτυχώς που ίσα που τα αγγίζουν γιατί θα μπορούσαν να τα κάνουν τελείως «γαργάρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου