Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Φταινε τα ΜΜΕ (της τηλεόρασης κυρίως) για την κρίση;

Εγινε την περασμένη βδομάδα ημερίδα στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα τα εγχώρια ΜΜΕ και την ύφεση,
Παραπέμπω σε σχετικό θέμα «στο Βήμα της Κυριακής»
Εκτός ότι με ξένισε η ειρωνεία της πρώτης παραγράφου (Είναι το λιγότερο εντυπωσιακό, αλλά μεγάλη μερίδα των επιχειρηματιών στη χώρα μας φαίνεται πεπεισμένη ότι για την οικονομική κρίση φταίνε τα... ΜΜΕ και, κυρίως, τα τηλεοπτικά δελτία που δημιουργούν αρνητικό κλίμα στην αγορά και στους καταναλωτές) το βρήκα αρκετά ενδιαφέρων.
Οι διαφημιστές είπαν ουσιαστικά ότι γράφω εγώ και συζητά όλος ο κόσμος.
Δηλαδή είναι ευχαριστημένη η εφημερίδα που έχει καταντήσει να πουλά cd και dvd; (και κόμιξ καθημερινά);
Που κοστίζει 4,25 euro (1448,1875 παλιές ελληνικές δραχμές) τις Κυριακές και 2 euro (681,5 1875 παλιές ελληνικές δραχμές) καθημερινά; Έχοντας μαζί τα σκουπίδια που προανέφερα;
Το ωραίο είναι ότι την θεωρούν καλή εφημερίδα, εμένα προσωπικά με προκαλούν στομαχικές διαταραχές, τα κάθε είδους παπαγαλάκια που αρθρογραφούν.
Ο κ. Χατζηνικολάου είπε κάποια στιγμή: «Δεν μπορώ να φανταστώ έναν δημοσιογράφο ο οποίος λίγο πριν από το δελτίο ειδήσεων θα κάθεται στο γραφείο του και θα “μαγειρεύει” μια αναλογία καλών και κακών ειδήσεων». Δεν το έκανε αυτό ο ίδιος οσο ήταν στο Mega; Μην το ισχυρισθεί γιατί θα έχουμε φαινόμενα Πινάκιο.
Βέβαια με την έλευσή του στον Alpha δεν το έκανε. Μάζευε, απ’ ότι ακουγόταν τους Τράγκα, Κακαουνάκη και Κύρτσο και συζητούσαν για τα θέματα που θα «τσακωθούν». Κι έγινε μονοθεματικό το δελτίο ειδήσεων.
Δεν συναίβενε τίποτε στον κόσμο. Μόνο σήμερα οι κουμπάροι, αύριο η Siemens μεθαύριο ο Ζαχόπουλος. Ναι κύριε Χατζηνικολάου φωνάζαν οι διαφημιστές «πες τε κάτι και για την κρίση» Οχι όμως είχαμε να ασχοληθείτε με άλλα πράγματα. Σοβαρά ή όχι δεν το κρίνω.
Κάποια στιγμή ασχοληθήκατε.και ασχοληθήκατε πάρα πολύ. Τρομοκρατίσατε τον κόσμο. Αφού έρχονται τα χειρότερα γιατί να καταναλώσει ο κόσμος;
Κι αν δεν καταναλώσει πως θα κινηθεί η αγορά. Εκτος αυτού κάθε βδομάδα κάνετε ένα δυο γκαλοπ. Ποιος προηγείται (ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ);
Ποιος ειναι κατάλληλος για πρωθυπουργός Καραμανλής ή Παπανδρέου; Ποιος έχει το πιο κατάλληλο επιτελείο;
Αυτό είναι το πρόβλημα του κόσμου; ‘Η οι νόμιμοι ληστές (Τράπεζες, Super Markets πετρελεάδες κλπ); Η Ελλάδα λένε τα πράσινα παπαγαλάκια είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Να κάνουμε εκλογές; Να βγάλουμε τι; Του ίδιους;
Ή μήπως αυτούς που θυμίζουν τον καλό ηθοποιό Νικήτα Πλατή στην ταινία του Τσιφόρου ο εξυπνάκιας. «Θα φάμε; Ναι ρε παιδιά να φάμε».
Εσείς λοιπόν τι λέτε; Φταίνε ναι ή όχι τα ΜΜΕ για την κατάντια μας; Τα συμπεράσματα δικά σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου