Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Το κακό που έκαναν, και κάνουν πάντα οι κουκουλοφόροι


Έγινε χθες στην Αθήνα το πρώτο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
Όλα πήγαν καλά, μόνο που στο τέλος οι «γνωστοί άγνωστοι» τα έσπασαν.
Οι αστυνομικοί αυτή τη φορά δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια και χτύπησαν «στο ψαχνό». Είχαμε όμως και παράπλευρες απώλειες.
Την πληρώσαν δημοσιογράφοι, καμεραμάν και συνελήφθησαν δικηγόροι. Πάλι κακιά λοιπόν η αστυνομία.
Και οι εφημερίδες σήμερα; Δημοσιεύω το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Της «Ελευθεροτυπίας» Εφημερίδα που ήταν ανέκαθεν πολύ δημοκρατική, μέχρι παρεξηγήσεως μερικές φορές, εξαιρείτε η γκρίζα περίοδος του «βρόμικου ‘89».
Πρώτο θέμα τα επεισόδια. Στον υπέρτιτλο να γράφει «Ανάιτια επίθεση έξω από τη Βουλή στην ειρηνική πανεκπαιδευτική συγκέντρωση»
Το πόσο αναίτια ήταν δε το συζητώ μια που οι απόψεις είναι διφορούμενες.
Δεν τον βλέπετε όμως ε; Είναι τόσο μικρά τα γράμματα
Αλλά γιατί έγινε η «ειρηνική συγκέντρωση»; Δεν θα το βρείτε τουλάχιστον στην πρώτη σελίδα. (Δεν την έψαξα ακόμη ούτε το site της). Που λέει ότι τέτοιες μέρες σκοτώσαν τον Νίκο Τεμπονέρα στην Πάτρα πριν 20 χρόνια;
Θυμίζω ότι ήταν λόγος παραίτησης, μαζί με τις μεγάλες τότε μαθητικές κινητοποιήσεις τότε του υπουργός Παιδείας κ. Βασίλης Κοντογιαννόπουλος.
Ναι καλά θυμάστε και τοτε κυβερνούσε η Νεα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη (φτου φτου) και ο κ. Βασίλης Κοντογιαννόπουλος ηταν υπουργός Παιδείας. Να τον ανταμείψει λοιπόν (μάλλον) ο Σημίτης μετά τον πήρε στο ΠΑΣΟΚ.
Να πιο κακό κάνουν οι κουκουλοφόροι. Αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη. Αντι της συγκέντρωσης και της πορείας χάρη σ’ αυτούς έγιναν θέμα τα επεισόδια. Άλλο που δε θέλει η εκάστοτε εξουσία. Όπως σε μερικά χρόνια θα θυμόμαστε πως παραμονές Χριστουγέννων του 2008 κάψαν την Αθήνα κι όχι οτι δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος.

1 σχόλιο:

  1. δικαιώνεσαι για αλλη μια φορα με το πραγματικά τεράστιο συλλαλητηριο που έγινε στην Λάρισα εναντια στον τρομονομο και την απελευθέρωση των συλληφθέντων Λαρισαίων μαθητων και νεαρων 4 έιναι μέσα .Ενώ 3000 συνολικά άτομα διαδηλωσαν το Σάββατο 17-1 επειδή δεν έγιναν επεισοδια (κατι λίγα στα δικαστήρια ) τα αθηναικά κανάλια δεν είπαν τίποτα ,δεν είχε φωτιές κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή