Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Ο παραλογισμός της Ευρώπης και μια ιστοριούλα

Γράφουν σήμερα οι εφημερίδες ότι θα αντιδράσει η Ευρώπη θα αντιδράσει στην ενίσχυση των αγροτών. Δεν επιτρέπονται λέει κρατικές ενισχύσεις.
Ενδιαφέρουσα άποψη. Ειδικά όταν πριμοδοτεί η Ευρώπη την παραγωγή.
Εδώ όμως τι έχουμε; Σταματάνε οι επιδοτήσεις. Ακριβαίνουν τα εφόδια για την καλλιέργεια. Και φτηναίνουν τα προϊόντα
Από την άλλη έχουμε το εξής παράδοξο. Ενώ η Βιομηχανία και οι Τράπεζες και όλοι οι τίμιοι φτωχούληδες παίρνουν σ’ όλη την Ευρώπη ένα σωρό λεφτά οι απατεώνες και ζάμπλουτοι αγρότες δεν έχουν δικαίωμα να πάρουν μια. Να βοηθήσουμε τους Τραπεζίτες με 28 δις ευρώ. Στην Ελλάδα. Βέβαια οι καημενούληδες έχουν τόσα έξοδα. Τους τα παίρνουν οι καταθέτες, τους βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό οι δανειολήπτες άσε που οι υπάλληλοί τους δουλεύουν ελάχιστα.
Αλήθεια ήθελα να ξέρω οι δημιουργοί της ΕΟΚ και όλοι αυτοί του δημιούργησαν αυτό το Τέρας αυτό ονειρευόταν;
O Δικός μας θείος του σημερινού πρωθυπουργού που μας έριξε σ αυτή τη δίνη μας είπε «θα κολυμπήσουμε». Τώρα βλέπουμε να ρίχνουν σωσίβιο στους ισχυρούς μη επιτρέποντας να βοηθήσουν τους αδύναμους.
Και μάλιστα τους δυνατούς που με δικά τους λάθη, δεν μπόρεσα να καταλάβω ακριβώς πως, παρασύρουν στην καταστροφή όλον τον κόσμο κι ο μοναδικός κλάδος που παράγει, και μη μου πει κανείς για τους εργάτες γιατί οι εργάτες ναι μεν παράγουν αλλά δεν είναι δικά τους αυτά που παράγουν, δεν έχουν δικαίωμα στην βοήθεια.
Θα παρομοίαζα την κατάσταση, όπως μας τα λέει η ΕΕ μ’ ένα γεμάτο πλοίο το 19ου, (οι επιβάτες είναι οι πολίτες μιας χώρας). Οι επιβάτες έχουν μαζί και του υπηρέτες τους. (κεφαλαιοκράτες και λαός). Όμως έχουν παρεισφρύσει και λαθρεπιβάτες που εκτός ότι βρίσκουν και τρώνε κρυφά, να ζήσουν κλέβαν που και που κανέναν υπηρέτη και που και που αφεντικό (Τραπεζίτες). Υπάρχει φυσικά και το πλήρωμα (οι αγρότες) που χωρίς αυτό δεν ζει κανείς.
Σε περίπτωση ναυαγίου (όπως είναι οι έκτακτα δύσκολες, λένε, εποχές που ζούμε) δεν υπάρχουν σωσίβιες λέμβοι για όλους. Μάλιστα το ναυάγιο προκλήθηκε από σφάλμα των λαθρεπιβατών, ανοίγοντας τρύπες στο σκαρί να πάρουν νερό από τη θάλασσα για να κάνουν ντουζ μια που το ταξίδι διαρκεί.
Αυτοί που μπαίνουν πρώτοι λοιπόν στις βάρκες είναι οι λαθρεπιβάτες και γεμίζουν με αφεντικά, αφήνοντας στην τύχη τους υπηρέτες και πλήρωμα.
Παραμυθάκι του προπερασμένου αιώνα ε; ΟΧΙ, Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου