Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Ας ακολουθήσουν οι δικοί μας

«Είδα ένα άρθρο σήμερα που έλεγε ότι οι τραπεζίτες της Γουόλ Στριτ έδωσαν στους εαυτούς τους μπόνους ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων... Είναι το αποκορύφωμα της ανευθυνότητας, είναι ντροπή. Αυτό που επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, είναι οι άνθρωποι της Γουόλ Στριτ, που ζητούν βοήθεια, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, πειθαρχία και μεγαλύτερη αίσθηση υπευθυνότητας»
Φαίνεται παράξενο, αλλά είναι δήλωση του νέου προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.
Ο Μπάρακ Ομπάμα. Ξεκίνησε πολύ θετικά την θητεία του. Ανέλπιστα ειναι η αλήθεια. Πρόλαβε να κάνει κίνηση προς τον Αραβικό κόσμο, τους Παλαιστίνιους, την Οικολογία, τις αμβλώσεις και να εκεί που δεν το περιμέναμε κατά των golden boys.
Κίνηση βέβαια αρχική ούτε καν βήμα (προς όλα αυτά που ανέφερα) αλλα μην ξεχνάμε πως σήμερα κλίνη την ενδέκατη μέρα στον Λευκό Οίκο. Είναι πολύ θετικό αυτό για όλον τον κόσμο. Να κάνει τώρα και μια φιλελληνική κίνηση σε όποιο πρόβλημα έχουμε με την γείτονα μας Τουρκία να αποτρελαθούμε.
Η τελευταία κίνηση, η δήλωση που προανάφερα δηλαδή είναι και και καλό παράδειγμα για τους πολιτικούς μας. Αφού ο αρχηγός της Μητρόπολης του Καπιταλισμού τολμά να τα βάλει με όλους αυτούς γιατί να μη μπορέσει να τα βάλει όποιος δικός μας. Και δεν λέω για κάποιον της αντιπολίτευσης που λένε ότι θέλουν να μας χαϊδέψουν, ως συνήθως τα αυτιά, αλλά κάποιος κυβερνητικός.
Μια καλή ιδέα που άκουσα τελευταία είναι τα πρόστιμα (800.000 Ευρω η τράπεζα) να εκλογικευθούν (να διπλασιαστούν τουλάχιστον) και να είναι αυτά η ενίσχυση προς όλους αυτούς που προσφέρουν στην Οικονομία (Αγρότες, εργοστασιάρχες με την υπόσχεση να δώσουν μπόνους στους εργάτες, του επιχειρηματίες Τουρισμού με την ίδια υπόσχεση κ.ά.)
Η πρώτη κίνηση έγινε ανέλπιστα από εκεί που δεν περιμέναμε. Ας μιμηθούν οι δικοί μας λοιπόν και σε κάτι καλό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου