Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Που είναι τα κομματικα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Μπήκαμε ήδη στη δεύτερη βδομάδα των αγροτικών κινητοποιήσεων. Κάτι που τα τελευταία δέκα δώδεκα χρόνια έγινε συνήθεια,
Θυμάμαι, τις πρώτες χρονιές, που κυβερνούσε η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, βουλευτές της σημερινής κυβέρνησης και κομματικά στελέχη της αριστεράς να πηγαίνουν να μιλήσουν με τους αγρότες. Βουλευτές με μπροστάρη τον σημερινό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να λένε πως αγωνίζονται μαζί τους. Και φυσικά δήμαρχοι και νομάρχες που ήταν προκείμενοι στην Νέα Δημοκρατία.
Στα κανάλια «κονταροχτυπιόνταν» τότε υπουργοί Γεωργίας και άλλοι κυβερνητικοί βουλευτές με του αγροτοσυνδικαλιστές, για τις τιμές των προϊόντων και το μέλλον της Αγροτιάς.
Σήμερα παρατηρούνται παράξενα πράγματα. Πέρα απ’ τα στελέχη της αριστεράς και τους βουλευτές της, από τα δυο κόμματα που εναλλάσσονται στην κυβέρνηση μετά τη δικτατορία, πιο πολύ κυβερνητικοί επισκέπτονται τα «μπλόκα». Θα περιμέναμε άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ να είναι δίπλα τους. Εκεί όμως είναι το πρόβλημα του συγκεκριμένου κόμματος.
Τα προβλήματα στην αγροτιά δημιουργήθηκαν την περίοδο αυτή. Βλέπεται στην ΕΟΚ (μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωση) μπήκαμε το 1980 και πλήρες μέλος γίναμε το 1982. Τα χρήματα που ήρθαν στην Ελλάδα τα διαχειρίστηκε όλα το ΠΑΣΟΚ ως το 2004 (με ένα διάλειμμα το 1989 – 1994 που ο Μητσοτάκης, φτου φτου, προσπαθούσε να βάλει φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου), με υπουργό Γεωργίας την μεγαλύτερη περίοδο τον Κώστα Σημίτη. Μοναδικό πραπάνω κέρδος μας ήταν τα Μεσογειακά προγράμματα που κέρδισε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Μετά (και πριν στις συνόδους υπουργών Γεωργίας) το κέρδος μα ήταν ότι κάναμε μικρότερες τις ήττες. Με κορυφή το 2003 που πανηγυρίζαν για την ΝΕΑ ΚΑΠ που παρά τον περιορισμό των χρημάτων ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΩΣ ΤΟ 2013.
Θα μου πείτε και φαινομενικά σωστά. Γιατί να χρεωνόμαστε να παίρνομαι προϊόντα Ελληνικά ή απ άλλες περιοχές της Ε. Ε. Αφού κοστίζουν πιο πολύ. Μα εδώ μπορούμε να ελέγξουμε όμως τον τρόπο παραγωγής και να προστατέψουμε την δημόσια υγεία. Όμως αυτό προϋποθέτει Ευρώπη των λαών ενώ τώρα έχουμε Ευρώπη της πλουτοκρατίας και των καρτέλ, των μονοπωλίων.
Πως λοιπόν, να ξαναέρθουμε στα σημερινά μπλόκα, να πάνε όλοι αυτοί στους κινητοποιημένους αγρότες; Το λιγότερο θα φάνε Γιουχάισμα, άσε που μπορεί να βρεθεί να έχει μαζί του κάνεις αγρότης κανένα προϊόν (αυγό ή ντοματούλα ή ακόμη ακόμη γιαουρτάκι) και προσγειωθεί σε κανένα κεφάλι ή σακάκι πρώην υπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου