Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Μια θλιβερη επέτειος

Δεκατρία χρόνια συμπληρώνεται σήμερα από την βραδιά των Ιμίων. Μια βραδιά που είναι ίσως η τελευταία, χρονικά, στρατιωτική ήττα της χώρας μας από την Τουρκία.
Μια βραδιά, που μόλις είχε παρατηθεί ο εκλεγμένος πρωθυπουργός Ανδρεας Παπανδρέου για λόγους υγείας και η νέα κυβέρνηση υπό του Κ. Σημίτη δεν ειχε ακόμη ορκιστεί.
Εκείνο το βράδυ λοιπόν ο υπουργός εξωτερικών κ. Θόδωρος Πάγκαλος βρισκόταν στην εκπομπή του κ Χατζηνικολάου και ενημερώθηκε σχεδόν στον αέρα.
Το αποτέλεσμα (μετά από προκλιτικές ενέργειες των γειτόνων μας) είναι η κατάληψη για λίγες ώρες Ελληνικού εδάφους από Τούρκους στρατιώτες.
Όχι δυστυχώς χωρίς απώλειες. Ήταν, κατά την προσωπική μου γνώμη, τόσο μεγάλη η προς στιγμή ήττα μας, που ελικόπτερο θέλησε να δει τι γίνεται στην βραχονησίδα , φωτίζοντάς την εν πτήση με προβολέα.
Επόμενο ήταν οι Τούρκοι να το πυροβολήσουν (κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε ακόμη) μια που πετούσε πολύ χαμηλά, για να δου τι γίνεται πάνω στην βαχονησίδα. Ετσι χάθηκαν οι υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός.
Αυτό που μας έκανε να ντράπουμε, και ντρέπομε και τώρα που το σκέφτομαι, είναι οτι την επόμενη στην πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργού ο Κ. Σημίτης ευχαρίστησε τους Αμερικάνους για την απεμπλοκή από την συγκεκριμένη κρίση.
Ξεκινούσε δηλαδή με μια στρατιωτική ήττα και δήλωση δουλοπρέπειας την οκτάχρονη θητεία του στην πρωθυπουργία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου