Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Τους παρακαλάμε να μας τα πάρουν;

Γράφουν οι εφημερίδες σήμερα (όχι οι των μετόχων του Mega φυσικά) για παραινέσεις του νέου υπουργού οικονομίας στις τράπεζες να ρίξουν «χρήμα» στην Αγορά να τονωθεί. Μα αυτές ακριβώς είναι το πρόβλημα στην Ελληνική οικονομία κ. Παπαθανασίου.
Είναι διαφορά αυτή που έχουν στα επιτόκια κατάθεσης με αυτά δανεισμού; Είναι λογικό να χρεώνουν να κάνουν την δουλεία τους (κατάθεση πχ σε άλλο λογαριασμό ή όταν δεν έχεις το βιβλιάριο). Να χρεώνουν κι όχι λίγα όταν κάνεις αίτηση για στεγαστικό, να σε «βάλουν στο χέρι ουσιαστικά». Και φυσικά όπως και σε άλλες περιπτώσεις (πχ πετρέλαιο) όταν ανεβαίνει το Euribor ή το επιτόκιο Ευρωπαϊκής τράπεζας τα επιτόκια (και τα κυμαινόμενα) ανεβαίνουν σε χρόνο dt όταν πέφτουν αργούν να πέσουν, ίσως και καθόλου.
Το αντίθετο συμβαίνει με τα επιτόκια καταθέσεων. Δηλαδή κ. Παπαθανασίου του παρακαλάμε να γίνουνε συνέταιροί μας στα κέρδη; (Σε περίπτωση ζημιών φυσικά θα θέλουν τα χρήματα και θα υπάρχουν χιλιάδες ενοχλήσεις από αγενής υπαλλήλους εισπρακτικών εταιριών (Στον κόσμο τις νύχτας του λένε αλλιώς αυτούς)
Γιατί λοιπόν να δοθούν τα 28 δις στο καρκίνωμα της ελληνικής κοινωνίας; Ας σκάσει κανένα «κανόνι». Αν τα χρήματα αυτά δινόταν στον κόσμο (συνταξιούχους, αγρότες υπαλλήλους) η αγορά θα γέμιζε κόσμο, όπως την δεκαετία του ’80. Και δεν θα είχαμε τόσες γκρίνιες για να ανοίξουν τα καταστήματα μια μέρα, και θα πέθαινε η ακρίβια

1 σχόλιο:

  1. Οι τράπεζες κάνουν την δουλειά τους...εμείς τι κάνουμε....που έχουμε χαζέψει, ένας λαός ολόκληρος....ΞΥΠΝΑΤΕ........ΔΟΥΛΕΨΤΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή