Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Μια αθλητική είδηση και η εφαρμογή στη ζωή μας

Κάθισα το Σάββατο το απόγευμα να δω τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ξάνθη. Ο σπορτκάστερ ανέφερε ότι ο Ντάρκαν Κοβάσεβιτς ο 35χρονος (γεννήθηκε μια μέρα μετά την είσοδο του τανκ στο πολυτεχνείο στην εξέγερση των φοιτητών κατά της τότε Χούντας) σπουδαίος Σέρβος ποδοσφαιριστής αρνήθικε να συμμετέχει στην αποστολή της ομάδας και αποχώρησε.
Κι άλλη μεταγραφή στα 35 του; Σκέφτηκα. Το μάτι μου έπεσε στο εξώφυλλο του τελευταίου MAX που δηλώνει «Η πίστη και η αφοσίωση σε ένα σύλλογο είναι πιο σημαντική από τα χρήματα». Οπότε το μυαλό μου πήγε στις Σέρβικες Προλετέρ και Ερυθρός Αστέρα μια από εκεί ξεκίνησε πριν φτάσει ως τη Γιουβέντους
Η λύση του μυστηρίου ήρθε την άλλη μέρα. «Σοβαρότατο πρόβλημα υγείας φέρεται να αντιμετωπίζει ο 35χρονος φορ του Ολυμπιακού Ντάρκο Κοβάσεβιτς.
Ο Σέρβος φαίνεται πως αντιμετωπίζει εκ γενετής πρόβλημα υπέρτασης, ενώ τις τελευταίες μέρες ανέβασε αναίτια πολύ υψηλή πίεση και ίσως αναγκαστεί να σταματήσει την καριέρα του»
Αμεσως σκεφθηκα το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Ζωρζ Γουεά που έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδίας διακόπτωντας για μεγάλο χρονικό διαστημα την καριέρα του στη Μίλαν και πως άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιάννης Παθιακάκης έχουμε κι άλλο θύμα την ώρα που γυμναζόταν είπε ο φίλος μου ο Γιάννης μόλις το συζητήσαμε. Ο Αντώνης Τρίτσης. Ναι πράγματι έτσι πέθανε ο τότε δήμαρχος Αθηναίων στο ΟΑΚΑ.
Τι μπορεί να συμβαίνει σ’ έναν άνθρωπο ε; Δεν είναι πρόχειρα τα πράγματα της καρδιάς. Κάτι τέτοια γεγονότα είναι που μας το θυμίζουν.
Φωνάζαν οι γυμναστές στο γυμνάσιο και στο Λύκειο. «Χαρτί από τον γιατρό οτι δεν χέεται πρόβλημα» Και εμείς τι κάναμε; (κι έτσι γίνετε ακόμη απ’ ότι μαθαίνω;) Πηγαίναμε σε γνωστό μας γιατρό, παίρναμε το τυπικό χαρτί χωρίς να μας δει καθόλου (Εδώ η ευθύνη του γιατρού είναι τεράστια)
Ποτέ τυπικές σπουδαίες ιατρικές βεβαιώσεις λοιπόν. Πάντοτε κατόπιν εξέτασης.
Και θα προλάβουμε τίποτε; Εδώ δεν τα προλαβαίνουν επαγγελματίες αθλητές. Ισως Αν εξεταζόμαστε έχουμε πιο πολλές πιθανότητες να ΜΗΝ πάθουμε κάτι τέτοιο και να το αντιμετωπίσουμε όπως ο Ζωρζ και κάνει ο Ντάρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου