Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Πρώτο δείγμα θετικό

Είδα σήμερα το πρωί στην εκπομπή της ΝΕΤ «πρώτη γραμμή», τον υπουργό Γεωργίας κ. Χατζηγάκη. Ήταν ακριβώς όπως τον περίμενα λογικός να δικαιολογεί τους αγρότες και οι μόνοι που κάναν «φασαρία» ήταν οι οικοδεσπότες.
Έθεσαν τα προβλήματα και τα αιτήματά τους οι αγρότες συμφώνησε σε όλα απ΄ ότι θυμάμαι ο υπουργός μπερδεύτηκαν λίγο οι παρουσιαστές και το τέλειωσαν το θέμα. Δεν έγινε βλέπεις η φασαρία που ήθελαν αν και υπήρχαν στον αέρα άλλες 3 συνδέσεις με αγρότες. Ίσως βέβαια να φταίει που και ότι. Ο κ. Σιδηρόπουλος που ήταν από Λάρισα είναι Νεοδημοκράτης.
Πήγα με το μυαλό μου 10 χρόνια πίσω και θυμάμαι παρόμοιες συζητήσεις με τους υπουργούς κ.κ. Δρυ και Τζουμάκα. Χαμός γινόταν στο στούντιο. Λες και οι αγρότες ζητούσαν παράλογα πράγματα ή αν ζητούσαν προτιμούσαν τις κοκορομαχίες. Βέβαια ο δεύτερος χρεώνεται και τα καρπούζια
Φυσικά ο σημερινός υπουργός (όπως έραψα και σ’ άλλο σημείωμα) είναι γνώστης των προβλημάτων και μεταπήδησε στο υπουργείο, ενώ ήταν κι από την άλλη πλευρά. Δεν δικαιολογούνται λάθη του. Ούτε ΜΑΤ κατα των κινητοποιούμενων αγροτών, δεν ξέρω φυσικά την ένταση των κινητοποιήσεων. Αλλά υπάρχει το προηγούμενο του ξεφουσκώματος των ελαστικών στις Μικροθήβες .
Ούτε κοινωνικοί αυτοματισμοί. Σήμερα τα προβλήματα τα έχουν κι άλλες κοινωνικές ομάδες. Κι έτσι δε θα δούμε καταστηματάρχες να διαμαρτύρονται πως δεν αφήνουν οι αποκλεισμοί των δρόμων πελάτες να πάνε στα καταστήματά τους, όπως λεγαν κάποτε. Αφού ούτως ή άλλως τα καταστήματα είναι άδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου